Pokażę Tobie obszary istnienia
na mapie świata kontynentów
Ludzkie bóle i cierpienia
Cały świat ludzkich obłędów.
Zamykasz oczy i widzisz pustkę
Dwa światy, wojny i cierpienia
Popatrz przed siebie, tam daleko
Czy to są granice ludzkiego stworzenia?
Czy Bóg tak chce, abyśmy cierpieli?
Zamknięci w skorupach niewolnictwa
Niszczyli lasy, niszczyli zieleń
Niszczyli siebie bez przyczyny
A w bliźnich poszukiwali winy?
Jesteś człowiekiem, ale nie Bogiem
Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża
Bo się skaleczysz, bo się poranisz
Wtedy tragedia będzie gotowa.
I żaden lekarz Cię nie uzdrowi
Choroba to jest nieuleczalna
Czasami czujesz cząstkę jak bardzo boli boli
Ale to tylko cząstka bólu, nie całość.
Dodane przez Magnum
dnia 11.12.2009 12:23 ˇ
5 Komentarzy ·
628 Czytań ·
|