Wstyd i zażenowanie
Wystający koniuch, skrawek biało-szarej skarpety
Prześwit.
Powiew chłodnego powietrza
Drętwiejący członek ciała
Paraliż
Powiększająca się otchłań,
Detal materialny przedziera się. To realia,
Od czasu do czasu przestaję
na ruchliwej ulicy spadającego z nieba śniegu-
opycham do środka szczęśliwej oazy uciekiniera
Proszę - nie teraz, poczekaj
Wstyd i zażenowanie
Materialne dobro, kończące się ideały
niszczące zło dobrych ludzi
Materia - punkt mylnej oceny
Zło - brak dobrego istnienia
Dodane przez gabryśka
dnia 03.07.2009 20:18 ˇ
2 Komentarzy ·
928 Czytań ·
|