moja mama dziś ogród kulami podpiera
pamiętam
gruszę z gałęziami do ziemi
/soczyste wydawała owoce/
siadałam u jej stóp kiedy sok spływał
po brodzie
po szyi
do serca
moja mama ma dzisiaj ogród w fajansowej doniczce
pelargonie
kwitną na czerwono
czasem tylko
zaplącze się mszyca i
poskręca listki jak palce
moja mama wczoraj jak spadź w ogrodzie oddana ssącej
dziś przebiera paciorki jak nasiona
raz gniewu
jeszcze błyszcząco-brązowe
raz bezsilności
całkiem zmatowiałe
moja mama patrzy na ogród niebieski
Dodane przez el-ka
dnia 21.05.2009 08:26 ˇ
10 Komentarzy ·
729 Czytań ·
|