to nerwowe drążenie dziury w całym
szukanie sposobu wejścia do historii
właściwe osobnikom gatunku ludzkiego
wydaje się jej nie dotyczyć
zamyśl się nad tym zadrżyj
zapytaj siebie czy już znalazłeś własną
może jakaś kontrowersyjna recenzja w kwartalniku
nietuzinkowa willa projektowana przez laureata
albo dziecko z unikalnym defektem genetycznym
u niej banał na całej linii
markery leukemia hospicjum
dochodzi trzy razy w tygodniu
z mamą za rękę wzdłuż kakaowego muru
nie mówi przynosi w zębach patyk
przymilnie patrzy w oczy skamle
rzuć a zobaczysz jak biegnie
na dłoniach i stopach z wiszącym
językiem omijając zwinnie cudze kolana
i słowa sklecone po dwa po trzy
w aroganckie intonacje
o północy wejdź na YouTube
popatrz i posłuchaj jak Dalida śpiewa
piosenkę o słowach i powiedz z ręką na sercu
czy to cokolwiek zmienia?
Dodane przez mars
dnia 05.05.2009 22:43 ˇ
5 Komentarzy ·
858 Czytań ·
|