stamtąd gdzie nie dotarły pytania
nie oczekuj odpowiedzi
dom zbudowany z dużych klocków lego
stoi w przestrzeni oparty na ziemi
podparty schodami
poziom podzieliły piętra jak tort weselny
ściany trzymają kręgosłup
na dachu otwarta przestrzeń
z której dobrze widać miasto
i drogę do nieba
wieczorem rozbieram się w nim z fizyczności
układam ją obok miejsca spania
rankiem wyplątując się z innego wymiaru
powoli powracam do tutaj i teraz
moja fizyczność uśmiecha się do mnie
Dodane przez amber
dnia 22.02.2009 18:47 ˇ
2 Komentarzy ·
684 Czytań ·
|