on:
gładzisz włosy na próżnię
z mym wzrokiem różnie
usta już niemiękkie
nie cmokają wdziękiem
piękny sen już minął
pachniemy naftaliną
ona:
plamą na dłoni
dotykam skroni
włosy odgarnę
może na marne
może na próżnię
Z tobą też różnie
on:
drżąco przeźroczyści
głowoświetliści
przyciągamy ćmy
nieco krótszych dni
ona:
nasze bagaże
poniesiemy razem
w pociągu starości
tym samym do śmierci
co do miłości
dłońmi po głowie
podobamy się sobie
zawsze i wszędzie
do końca
on:
nie!
końca nie będzie
(przytulają się)
Dodane przez rabi
dnia 14.01.2009 20:07 ˇ
7 Komentarzy ·
786 Czytań ·
|