W kubku po starej herbacie
waży się historia
pleśni
opiewa mnie
Saga o ludziach z Lipton Tea
(miasteczka położonego nieopodal jaśminowych krzewów)
w malinowym kajaku
o cynamonowych wiosłach
płynęli w esencji utopii
hedoniści
śpiewały syreny z czajnika
a Hades dolewał ognia do wód Posejdona
w głośnikach
doda - elektroda
i
maria - awaria
na wskroś
poezji
ciszę ciecz o b l e w a
i urywa
głowy studentom
aromatyczny banał
topią w herbacie
swoje prawdy
o życiu
Dodane przez cogito
dnia 13.01.2009 15:19 ˇ
8 Komentarzy ·
791 Czytań ·
|