senny
w nocy jesteś
przydrożnym kamieniem
odsyłasz myśli jak spóźnione kartki
w domu ciepło
nikt nie pamięta
ile razy pchałeś ściany domu
gra w siły w kolejne lata
ogień w piecu
drwa rąbane
ślady
nie pozostawiłeś żadnego
nie wracasz
jesteś kołysaniem wiatru w drzewach
źródłem bijącym w zapamiętanych sercach
widzisz ogólniki i pytajniki w ziemi
jest źle
trudne są słowa proste
mało jest słów
więcej milczenia
śnisz może bardziej budzisz się niewinny jak drzewa oliwne
co nie rodzą owoców
ktoś nuci melodię
słuchaj mego serca
Dodane przez Oliwia Bielska
dnia 28.12.2008 15:39 ˇ
2 Komentarzy ·
766 Czytań ·
|