W konfesjonale budzą się resztki sumienia
Jeszcze jakieś się znajdą, chodź chyba bardziej
Próbują niż istotnie chcą się obnażyć.
Konfesjonał to wypadkowa sfery sacrum i
Profanum. Łącznik między tym co święte,
A tym co ziemskie uosabiane w człowieku -
Jedna z drugą. Po części przypomina wynik
Meczu z góry przesądzonego. Można jedynie
Obstawić, z jaką przewagą Bóg dziś wygra.
- notorycznie kradnę by jakoś związać koniec
z końcem
- notorycznie kłamie innych, by zatuszować
Ich cierpienie
- notorycznie dotykam się by nie uprawiać
Seksu przedmałżeńskiego
- notorycznie fantazjuję by nie zgrzeszyć czynem
Kolejny punkt dla Ciebie Boże (cztery do zera).
Kolejna zagubiona owca chodź na dziesięć
Minut trafi dziś do Twej zagrody wieczności.
Dziesięć razy Ojcze Nasz co za ulga i po bólu.
Za miesiąc kolejne spotkanie i ta sama śpiewka.
Odklepanie regułki ze szczyptą skrupułów
W bonusie moralizatorski tekst klechy
Ze zmienionym czasownikiem bądź rzeczownikiem
Dla osoby przed i za tobą.
Dodane przez kajalek
dnia 16.12.2008 06:56 ˇ
2 Komentarzy ·
538 Czytań ·
|