wisi nad głowami to
co się nie stanie
nie poruszy życia
nie rozbudzi zmysłów
bo my jesteśmy nieoczekiwaniem
niedomówieniem
zabyciem w dwoistość
niedopowiedzeni
zgaszeni zachwytem
wciąż niedoczekani na to co nie przyjdzie
snujemy plany
wspólnej nieprzyszłości
zanieprzepaszczonej niejedności bytem
...a gdyby tak przerwać
niezmowę milczenia
niepewności nasze
złączyć w jedną razem
bylibyśmy całym
wspólnym
niezdobytym
niedopowiedzianym
żywiołów obrazem
ogniem wodą
chmurą i powiewem...
ziemią niebem
słońcem i księżycem...
ruchomym piaskiem
skałą kwiatem drzewem...
...ale nie będziemy.
bo dwoistość zabić to
zaniemilczeć
doczekać
dopowiedzieć
zabyć...
Dodane przez zawieja
dnia 04.11.2008 10:25 ˇ
5 Komentarzy ·
786 Czytań ·
|