Jeszcze subtelnie zerka w jego stronę
Tak by nikt nie zobaczył że w ogóle patrzy.
Jedynie policzek już barwy różowej
Zaprezentował dziewczęce zmieszanie.
W obłęd wpadła panna, że ktoś zobaczy
Bo kochać tego pana kobiecie nie przystoi.
On jedynie do Boga już teraz należy
I jego obowiązkiem Chrystusa nauczanie.
Gdy tylko ich oczy się razem spotkają.
Ona uśmiecha się niezwykle nieśmiało.
On idzie dalej nawet nie przypuszczając,
Że serce tej damy grozi zawałem!
Dodane przez kajalek
dnia 17.10.2008 05:35 ˇ
2 Komentarzy ·
532 Czytań ·
|