Zimne miasto powoduje ból
każdy dotyk jest śmiertelnie niebezpieczny
Niewidomi ludzie bez uczuć
bardzo sprawni jak na swoje kalectwo
szydzą, choć nie widzą ciebie
bo tak jakby bielmo
otacza ich mgła
Kamienice miłe, ulice sympatyczne
zabytków dużo
chłód kamieni i powietrza
rozrywa skórę i płuca
ale krajobraz piękny i jakie widoki
na rzekę
na ulicy Podgórskiej i Bulwarze Kurlandzkim
spacerują uśmiechnięci przechodnie
Nie rzeka i lód
ani nawet kamienie,
najchłodniejsi są ludzie
dotyk ich zimna zabija
jak zatruty deszcz
uwaga na ludzi.
Dodane przez zee
dnia 20.06.2008 09:22 ˇ
3 Komentarzy ·
1018 Czytań ·
|