liczba mijanych sylwetek nie daje w sumie
żadnego pojedynczego napotkanego człowieka
jeśli iść niezbyt daleko
im dłużej trwa ta miejska promenada
tym bardziej rozwija się z pamięci
z łachą piachu na brzegu i cyplem
po drodze następuje zwyrodnienie czasu
jakby nie było poniedziałku
a ty stale domagasz się istnienia
więc byłbyś bohaterem tylko jakich czasów
wtorku?
dlatego właśnie nie nadam ci imienia
że musisz być mi posłuszny wciąż na nowo
tylko ja mogę zacząć opowieść o tobie
i ją skończyć
może lepiej zaufać sierpniowi i osom
a wczesne gruszki ponieważ są dobre nabiorą znaczenia
jeśli pokażę ci jak wdrapywać się po nie
Dodane przez samozrzejmie
dnia 05.06.2008 18:08 ˇ
5 Komentarzy ·
816 Czytań ·
|