Autor |
RE: Zabawa z AKROTELEUTON - em |
TEUSZ
Użytkownik
Data rejestracji: 12.01.17 |
Dodane dnia 29.08.2018 17:29 |
|
|
abirecka napisał/a:
TEUSZ, ale Forum nie jest wyłącznie dla ciebie. Zaśmiecasz go swoimi pomysłami: w sam raz na twój prywatny portal / blog.
Tu, choć niechętnie, przywołuję początek genialnej "Dżumy". Tam identycznie zaczynały pojawiać się hurtowo gryzonie po to, by (z)niszczyć Oran.
- a gdzie mam wystartować z takim tworem jak opublikowany poniżej? Przecież w wierszach byłbym gremialnie obśmianym, przez takich, jak Ty. Apeluj więc do administracji, by udostępnili stronę na taką właśnie amatorszczyznę. I daj mi wreszcie spokój. Niech rozstrzyga administracja, bo jak mi wiadomo - nie jesteś przecież tutaj moderatorem. |
|
Autor |
RE: Zabawa z AKROTELEUTON - em |
abirecka
Użytkownik
Miejscowość: Wieliczka
Data rejestracji: 01.06.11 |
Dodane dnia 29.08.2018 17:18 |
|
|
TEUSZ, ale Forum nie jest wyłącznie dla ciebie. Zaśmiecasz go swoimi pomysłami: w sam raz na twój prywatny portal / blog.
Tu, choć niechętnie, przywołuję początek genialnej "Dżumy". Tam identycznie zaczynały pojawiać się hurtowo gryzonie po to, by (z)niszczyć Oran.
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana) |
|
Autor |
Zabawa z AKROTELEUTON - em |
TEUSZ
Użytkownik
Data rejestracji: 12.01.17 |
Dodane dnia 29.08.2018 15:44 |
|
|
Akrobatyczny w zapisie toN
Kołysze naszych mózgów tłO
Rozrywkę ową chwycisz w loT
Opublikujesz teksty tU
Teraz już pracuj noce, dniE
Ewentualnie czując bóL
Leniwych myśli, co na dniE
Echem pamięci kolą wprosT
Unosisz wtedy owo dnO
Tłumiące sobą myśli chóR
Odkrywasz wreszcie tekstu znaK
Natchnionym jesteś - wszystko grA
~~~
P.S - krótkie objaśnienie zasad - pierwsze i ostatnie litery kolejnych wersów tworzą jakieś ogólnie przyjęte słowo, w tym przypadku AKROTELEUTON |
|