Autor |
RE: Pierwsza rocznica - "Trudno było tego gościa nie lubić" |
TEUSZ
Użytkownik
Data rejestracji: 12.01.17 |
Dodane dnia 26.08.2018 18:17 |
|
|
zdzislawis napisał/a:
Zgadzam się z opinią że Pan Grzegorz Miecugow był wielkim intelektualistą, jednak nawet on nie uniknął zbłądzenia, mam na myśli okres, gdy przeszedł do tej stacji, której największym "osiągnięciem" jest antagonizowanie Polaków, nie ma to wiele wspólnego z Miłością bliźniego. Ponieważ znajduje się już w nowej sferze życia, wybaczam mu to zbłądzenie i życzę, aby jego pobyt w tzw, sferze przejściowej trwał jak najkrócej.
No, widzisz ... Moja opinia o TVN jest diametralnie różna od Twojej. To wszystko, co zarzucasz tej stacji jest przecież dorobkiem Radia Maryja, TRWAM i TVP. Tak sądzi też znaczna część Polaków.
Jednak moja notka wspomnieniowa nie powinna być w takim dniu zarzewiem kłótni politycznej. Odpowiedziałem jedynie na Twoje oskarżenia i mam nadzieję, że na tym zakończymy ową niegodną dyskusję. Inaczej bowiem będę musiał prosić modreatora o interwencję. |
|
Autor |
zdzislawis
Użytkownik
Miejscowość: Podkarpacie
Data rejestracji: 28.03.14 |
Dodane dnia 26.08.2018 17:31 |
|
|
Zgadzam się z opinią że Pan Grzegorz Miecugow był wielkim intelektualistą, jednak nawet on nie uniknął zbłądzenia, mam na myśli okres, gdy przeszedł do tej stacji, której największym "osiągnięciem" jest antagonizowanie Polaków, nie ma to wiele wspólnego z Miłością bliźniego. Ponieważ znajduje się już w nowej sferze życia, wybaczam mu to zbłądzenie i życzę, aby jego pobyt w tzw, sferze przejściowej trwał jak najkrócej. |
|
Autor |
TEUSZ
Użytkownik
Dodane dnia 26.08.2018 12:45 |
|
|
silva napisał/a:
Tak, to wieka strata, bo Człowiek z tych nie do zastąpienia. Kochał polszczyznę, jak mógłby nie kochać z takimi genami i po wychowywaniu się w Domu Literatów przy ul. Krupniczej 22. Podobno we wczesnym dzieciństwie nawet "oswoił" łóżko Szymborskiej. Tworzył standardy dziennikarstwa z klasą. Brakuje także jego mądrych, bezpretensjonalnych rozmów w Innym punkcie widzenia, z których zawsze sam zyskiwał i dzielił się tym z widzami. Syn bardzo się stara, ale to jeszcze nie ten poziom, choć na pewno ma szansę. Pozdrawiam.
Dziękuję za wpis - pozdrawiam |
|
Autor |
silva
Użytkownik
Miejscowość: Ostrołęka
Data rejestracji: 20.09.13 |
Dodane dnia 26.08.2018 12:25 |
|
|
Tak, to wieka strata, bo Człowiek z tych nie do zastąpienia. Kochał polszczyznę, jak mógłby nie kochać z takimi genami i po wychowywaniu się w Domu Literatów przy ul. Krupniczej 22. Podobno we wczesnym dzieciństwie nawet "oswoił" łóżko Szymborskiej. Tworzył standardy dziennikarstwa z klasą. Brakuje także jego mądrych, bezpretensjonalnych rozmów w Innym punkcie widzenia, z których zawsze sam zyskiwał i dzielił się tym z widzami. Syn bardzo się stara, ale to jeszcze nie ten poziom, choć na pewno ma szansę. Pozdrawiam. |
|
Autor |
TEUSZ
Użytkownik
Dodane dnia 26.08.2018 11:40 |
|
|
Edyta Sorensen napisał/a:
I to jest jedyny wątek Teusza, pod którym mogę się podpisać i zgodzić z autorem powyższego.
Natomiast jest to kolejny, prowokujący wpis osoby, która to uważa się za kogoś "na wysokich obcasach". Jakie obcasy, taka i osoba ... |
|
Autor |
Edyta Sorensen
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa/Kopenhaga
Data rejestracji: 24.07.11 |
Dodane dnia 26.08.2018 11:16 |
|
|
I to jest jedyny wątek Teusza, pod którym mogę się podpisać i zgodzić z autorem powyższego. |
|
Autor |
Pierwsza rocznica - "Trudno było tego gościa nie lubić" |
TEUSZ
Użytkownik
Dodane dnia 26.08.2018 10:25 |
|
|
.
źródło:
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/muniek-staszczyk-i-wojciech-ziminski-wspominaja-grzegorza-miecugowa,863823.html
26 sierpnia 2017 roku zmarł Grzegorz Miecugow, dziennikarz, współzałożyciel TVN24 i wieloletni prowadzący "Szkła Kontaktowego"
...
Cóż tutaj dodać od siebie - bardzo szanowałem pana Grzegorza. Oby więcej takich postaci można było odnaleźć w środkach masowego przekazu, kształtujących nasze poczucie przyzwoitości.
Edytowane przez TEUSZ dnia 26.08.2018 10:25 |
|