Autor |
RE: rzeczywistość wirtualna |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Miejscowość: Gliwice
Data rejestracji: 24.08.08 |
Dodane dnia 16.05.2010 13:06 |
|
|
Eulalio, myślę że większość jest jednak uczciwa. Osobiście z całego portalu zna tylko dwie osoby, ale wiele jest mi bliskich, choć nigdy ich nie widziałem. |
|
Autor |
Eulalia
Użytkownik
Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 10.04.10 |
Dodane dnia 16.05.2010 12:33 |
|
|
Bogdanie, niepewność mamy w sobie wszyscy normalni i to świadczy o myśleniu i wrażliwości na drugiego człowieka, a także o delikatności uczuć. Ucieczka z portalu zwykłych, uczciwych ludzi sprowadzi ten portal do poziomu targowiska próżności a byłaby to duża strata. " Nie takie bryły przed nami były". ;-)))> |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 16.05.2010 09:52 |
|
|
Eulalio, zawstydzasz mnie:) . Ja jako wzór, chyba niepewności. Ale dzięki serdeczne, doceniam to co mówisz. A z tego, co pisała Madoo, wygląda iż na PP jest rzeczywiście najbezpieczniej.
Serdeczności |
|
Autor |
Eulalia
Użytkownik
Dodane dnia 16.05.2010 08:25 |
|
|
PS. Za szybko kliknęłam. Twoja rejterada pozwoliłaby się panoszyć fałszywcom. A kto by mnie motywował do pracy? ;)> |
|
Autor |
Eulalia
Użytkownik
Dodane dnia 16.05.2010 08:22 |
|
|
Moja odpowiedź trochę przeterminowana. Jestem świeżakiem na portalach literackich i na początku tez mnie dopadły wątpliwości co do rzetelności ludzi na portalach. Teraz już wiem, że trzeba bardzo ostrożnie odpowiadać na listy i propozycje znajomości i zachować dystans. Czas zweryfikuje wszystko. Bogdanie, takich jak Ty potrzeba na tym portalu, jest się na kim wzorować. To nie komplement. Poznaję tez inne portale i na PP czuję się najbezpieczniej. Pamiętaj: w każdym narodzie, w każdym zawodzie i w każdym środowisku są ludzie i świnie, nie ujmując nic tym miłym zwierzakom. |
|
Autor |
Black Baron
Użytkownik
Miejscowość: Wyobraźnia
Data rejestracji: 09.03.08 |
Dodane dnia 30.04.2010 16:58 |
|
|
A ja .....ja wam coś powiem .......hmm tylko co o....
czy to chłopak czy dziewczyna , zawsze tyłek swój wypina
czy ma 2 czy 4 twarze zawsze język wampokarze
bo ,,belzebub" nie ma płci , ale się na ludziach mści
Nie wiem czy to dobrze ujełem . Ale uważam ,że niuchać trzeba ludzi i sprawdzać co w majtkach i głowach mają . Ale jeśli to dobry człowiek czy chłopopodobne czy kobitopodobne to chociaż se z nim pogadasz...o
Sprostujcie jeśli w temata nie trafiłem ......
Całuski:)
Horus
Napoleon North
Starożytny Egipcjanin |
|
Autor |
lulabajka
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 15.09.09 |
Dodane dnia 30.04.2010 11:52 |
|
|
można, trzeba tylko wykazać się tą dojrzałością, której jak widać niektórym brak :) |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 29.04.2010 20:49 |
|
|
lulabajko - dzięki takim ludziom zostałem. I chociaż może trochę bardziej ostrożny, to tylko trochę. Nie potrafię ufać tylko odrobinę, nawet jeżeli jest to tylko znajomość wirtualna. Mi też się wiele rzeczy w głowie nie mieści. Dla mnie już wielonikowość jest działaniem z premedytacją. Przecież to co ma się do powiedzenia można powiedzieć pod własnym nickiem, bądz nazwiskiem, to akurat bez znaczenia. |
|
Autor |
lulabajka
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 15.09.09 |
Dodane dnia 29.04.2010 14:36 |
|
|
dopiero dziś zobaczyłam ten wątek. nie dziwi mnie wielonickowość, bo to taka słabość ludzka i często chęć sprawdzenia, jak się posługiwać narzędziem zwanym wolność internetowa. często jest ona traktowana jako furtka, drugie niezależne sumienie. drugie ja, drugi świat i zapominamy, że nie ma "nas" dwojga. za swoje czyny odpowiadamy zawsze "my", ale w liczbie pojedynczej. wydaje mi się, że ta wielonikowośc cechuje zwyczajnie osoby niedojrzałe emocjonalnie i tyle. mną wstrząsnął za to komentarz Daniela. to szok. normalny szok. nie widziałam, wierzę na słowo, ale w głowie mi się nie mieści, bo to już oznacza premedytację.
Bogdanie, trzymaj się i nie daj się zwariować. Jestem pewna, że normalnych ludzi też tu nie brakuje i nie ma sensu odchodzić. |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 26.04.2010 08:08 |
|
|
I tylko wciąż nie rozumiem po co zakładać więcej niż jedno konto, parę nicków ...Akurat jestem bez nicku, ale to mniej ważne, czy pod własnym nazwiskiem, czy nickiem. Jestem daleki przecież od doskonałości, ale i ukrywać nie mam czego. Dla mnie najważniejsze jest w tym, że daję siebie prawdziwego. I przecież nie jestem jedyny, który tak uważa. |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 25.04.2010 18:19 |
|
|
MajaM - dokładnie. Trzeba słuchać babci:) Jasne ostrożność i dystans wskazane, ale jest i wielu wspaniałych ludzi. Autentycznych.Ostrożniejszy będę, ale ufność mimo tego też zachowam.
Pozdrawiam |
|
Autor |
konto usunięte 53
Użytkownik
Data rejestracji: 03.04.10 |
Dodane dnia 25.04.2010 18:12 |
|
|
Tak, Bogdanie. Wskazana jest ostrożność i dystans do wirtualnego świata. Jestem od niedawna na portalach literackich, jak się pojawiłam kilku użytkowników zarzucało mi, że mam wiele nicków. Było to dla mnie niezrozumiałe - znam regulamin i go przestrzegam. Po niespełna miesiącu okazało się, że dokładnie te same osoby miały podwójne konta. Jeszcze raz spełniła się maksyma powtarzana przez moją babcię "każdy sądzi swoją miarą". |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 25.04.2010 17:30 |
|
|
Witaj Bronku. Wiesz dla mnie to jest nowość. Wiesz, można sobie różne rzeczy powiedzieć, i przykre, ale jeśli mówi je do mnie, dajmy na to Maria, ok, niech będzie od niej je przyjmuję. Ale jeżeli się sklonuje i za chwilę mówi co innego jako dajmy na to Daria ( o żesz Ty : ), to głupieję, bo nie wiem z kim mówię. Nic to, ostrożniejszy będę, ale bez przesady, bo jednak dużo wspaniałych ludzi.
Pozdrawiam:)
Edytowane przez Bogdan Piątek dnia 25.04.2010 17:33 |
|
Autor |
kozienski8
Użytkownik
Miejscowość: Obidza
Data rejestracji: 03.07.08 |
Dodane dnia 25.04.2010 17:01 |
|
|
Serwus Bogdan, też jestem tutaj już troszkę, widziałem różne wojenki, wojnami takich spraw nie możeMY nazwac, no ale nawet małe rany bolą wrażliwych.
Posiedziałbym tu czasem więcej, ale sam wiesz, też byłem dzisiaj na plaży Francuskiej, Dudka nie było, mewy tak, niech żyją Ptaki, trzymajcie się w zgodzie, B
Bronek z Obidzy |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 25.04.2010 14:46 |
|
|
"Przecież to tylko portal, gdzie życie"? Niby tak. Byłem dzisiaj na długim spacerze w lesie. Przepięknie-zielono, drzewa kwitną, ptaki śpiewają, sama poezja, bez krytyki:) Odnośnie ptaków, lepiej zostać wystrychniętym przez przedstawiciela skrzydlatej rodziny, niż naszej, zwanej naczelną. Chociaż dudków w tych okolicach nie widuje się:)
Z drgiej strony portal też staje się częścią życia, bo wiele osób spędza tu znaczną część czasu. Nigdy nie zapominam, że ktoś prawdziwy jest za tymi wyrazami, które czytam. Dla wszystkich, którzy są sobą - szacunek i pozdrowienia. |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 25.04.2010 04:31 |
|
|
Reno, dzięki. Sęk w tym iż zakładam,że druga osoba z portalu też jest sobą. Okazuje się, że czasem ma więcej wcieleń. Może sama już w nich się pogubiła?
Pozdrawiam:) |
|
Autor |
rena
Użytkownik
Data rejestracji: 12.03.07 |
Dodane dnia 24.04.2010 19:20 |
|
|
ja już chyba przyzwyczajona jestem. na pp od ponad 5 lat. Cuda tu bywały i podobnie do poglądu Ulotnej, gorsze "zabawki" siedziały na "salonach".
Jedynie... przykro mi nie jest. Jest mi żal ludzi nie dających sobie rady z własną psychiką. a przecież to tylko portal. gdzie życie?
więc głowa do góry. bądź sobą i będzie dobrze:)
Rena , ty jesteś chyba najmroczniejszą postacią tej strony.
Lima |
|
Autor |
Jerzy Arkadiusz Bielecki
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin
Data rejestracji: 24.02.10 |
Dodane dnia 24.04.2010 18:00 |
|
|
W/w wiersz "ma szczęście" do plagiatów:) Jeden z nieżyjących poetów także go skopiował:), był nim mój przyjaciel po piórze:) |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Dodane dnia 24.04.2010 17:32 |
|
|
Kolejna rzecz, która nie mieści się w głowie. Nazwijmy rzecz po imieniu-zwyczajne złodziejstwo. Myślałem, że ludzie na portalach poetyckich pojawiają się, by wnieść coś swojego, a nie wynosić. Ech...W dodatku portali poetyckich, tyle, że niemal nie do wyśledzenia. Dobrze, jeżeli Autor wcześniej wydał to w tomiku. A jeśli tylko w necie? Ale , uważam iż osoba, która kradnie cudzą twórczość, w końcu na tym się przejedzie. Pozdrawiam:) |
|
Autor |
Jerzy Arkadiusz Bielecki
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin
Data rejestracji: 24.02.10 |
Dodane dnia 24.04.2010 17:15 |
|
|
Proponuję także pilnowania umieszczanych w necie wierszy, bo trafiają na inne portale, pod nie naszymi nickami, czy też nazwiskami. Często są przerabiane, przetwarzane w nieudolny sposób. Właśnie dziś natrafiłem na swój wiersz, w przeróbce Szukałem ciebie. Na szczęście jest w mojej książce:) |
|