Autor |
RE: Przypowiesc europejska |
Edyta Sorensen
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa/Kopenhaga
Data rejestracji: 24.07.11 |
Dodane dnia 22.01.2018 08:36 |
|
|
Panie Pawle, proponuję piwo, setę i mine.ę
Nie każdego interesuje, co jest napisane w Biblii i w Koranie.
Ja na ten przykład nie cierpię pierników, którzy nie potrafią grać i śpiewać, a przy tym pokazują gołe zadki. A niektórym w beemkach się to podoba. No i git.
Lubię Black Sabbath, ale do kościoła też chodzę.
I kogo to obchodzi? Podejrzewam, że Pana nie.
I pańskie pseudo wywody też mnie nie interesują.
Reasumując.
Może tak do spowiedzi?
|
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Miejscowość: Wieliczka
Data rejestracji: 01.06.11 |
Dodane dnia 21.01.2018 15:45 |
|
|
pawel kowalczyk napisał/a:
Ja tylko zasugerowalem, ze kilka milionow Polakow pracuje w krajach Europy zachodniej, placa tam podatki, biora kredyty na domy, zakladaja firmy ale co najwazniejsze wysylaja pieniadze do rodzin w Polsce. Ci ludzie zostali w tamtych spoleczenstwach przyjeci i zostalo im umozliwione normalne zycie.
Dlatego tez nawoluje do takiej samej tolerancji w stosunku do Ukraincow, Syryjczykow i innych "przyjezdnych".
Przestepcy istnieja w kazdej spolecznosci i wskazywanie palcem tylko na przestepcow wsrod przyjezdnych jest hipokryzja.
O, jak to ładnie brzmi, tylko wcześniej co nam Pan zapodawał w swoim poście "Najważniejsza książka świata":
"Przeszlosc, przyszlosc, prawda, pocieszenie I ostrzezenie sa w Koranie Ktorego lekture nie tylko polecam i do ktorej namawiam ale przede wszystkim ta lekture nakazuje.
Bardzo was prosze, dla wlasnego dobra, nie smiejcie sie, nie wyszydzajcie, nie potepiajcie mnie, nie krytykujcie mnie wycieczkami osobistymi I nie tylko: po prostu jako osoby
o wrazliwych I otwartych umyslach przeczytajcie Koran I oddajcie czesc Stworcy."
My wierszokleci, nas Pan (w większości) nie przekona do ... fanatyzmu... I nie ten Portal ;) Z tym do np. "Niedzielnego"... "Gościa" - rzecz jasna :p Może poczytają?
;)
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana) |
|
Autor |
pawel kowalczyk
Użytkownik
Miejscowość: Stansted
Data rejestracji: 20.06.07 |
Dodane dnia 21.01.2018 14:44 |
|
|
Ja tylko zasugerowalem, ze kilka milionow Polakow pracuje w krajach Europy zachodniej, placa tam podatki, biora kredyty na domy, zakladaja firmy ale co najwazniejsze wysylaja pieniadze do rodzin w Polsce. Ci ludzie zostali w tamtych spoleczenstwach przyjeci i zostalo im umozliwione normalne zycie.
Dlatego tez nawoluje do takiej samej tolerancji w stosunku do Ukraincow, Syryjczykow i innych "przyjezdnych".
Przestepcy istnieja w kazdej spolecznosci i wskazywanie palcem tylko na przestepcow wsrod przyjezdnych jest hipokryzja.
PRAWDA JEST W KORANIE |
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Dodane dnia 21.01.2018 12:32 |
|
|
nitjer napisał/a:
Pawle. Na tym portalu ludzie wolą slam od islamu. Nie przekonasz tutaj do religii, z którą tak sympatyzujesz - NIKOGO.
http://fakty.interia.pl/swiat/news-szwecja-premier-wykorzysta-wojsko-do-walki-z-gangami,nId,2509807
W Szwecji prawie wojna domowa.
https://wiadomosci.wp.pl/w-niemieckim-miescie-przyjeli-3000-uchodzcow-teraz-mowia-stop-6211663262046337a
W niemieckich miastach coraz większe zamieszanie
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-francja-2017/korespondencje/news-muzulmanie-to-wielki-problem-francji,nId,2389361
Muzułmanie stają się też coraz większym problemem Francji
A także Belgii, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii i Włoch. Również USA i Filipin.
Nie chcemy takich sytuacji w Polsce. Ewolucji ku zamieszkom, zamachom, wojnie domowej w naszym kraju. Dlatego daj spokój propagowaniu islamu. Ta propaganda jest skazana na niepowodzenie. Choćby z powodu docierających ze świata informacji nie tylko o licznych zamachach, egzekucjach i gwałtach dokonywanych przez dżihadystów, ale i o nietolerancji islamu dla innych wiar i ateistów. W Indonezji, Pakistanie i Egipcie podpalane są chrześcijańskie świątynie. W krajach islamskich często strzela się do innowierców i codziennie brutalnie prześladuje się na różne sposoby. Dlatego w Europie islam nigdy nie powinien się przyjąć. Wszyscy zdrowo myślący, nie otumanieni "poprawnością polityczną" Europejczycy przeciwstawią się takim jak Ty propagatorom islamu w sposób bardzo zdecydowany.
Podpisuję się obiema rączkami. W drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku na UJ (ale też prawie wszędzie) była organizowana pomoc dla Czeczenów, zwłaszcza ofiar wojny, przede wszystkim dla kobiet i dzieci.
Sama brałam w tym (czynny) udział.
Islam nie był mi obcy, do Tatarów polskich odczuwam ogromną sympatię, choć w chwili obecnej?
Kiedy zobaczyłam u jednego ze swoich rodzimych znajomych czapkę z krymskiego futra na jego łysym łbie, to zapytałam się o powód nagrzewania przezeń ciemienia przy prawie czterdziestostopniowym, sierpniowym upale. Wówczas zakomunikował mi to samo, co obecnie Przedmówca.
Przeszedł na islam i mnie radzi uczynić to samo?
I wtedy, w sierpniu 1996 roku poczułam, że drętwieję. Bowiem w oczach czeczeńskich uchodźców, ofiar wojny, podkreślam: ofiar wojny, dopatrzyłam złowieszczy błysk...
Przecież stąd długo, długo nie wyjadą, bo niby dokąd?
"Na początku było Słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było Słowo..." (Prolog Ewangelii wg św. Jana) |
|
Autor |
nitjer
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 21.01.2018 11:30 |
|
|
Pawle. Na tym portalu ludzie wolą slam od islamu. Nie przekonasz tutaj do religii, z którą tak sympatyzujesz - NIKOGO.
http://fakty.interia.pl/swiat/news-szwecja-premier-wykorzysta-wojsko-do-walki-z-gangami,nId,2509807
W Szwecji prawie wojna domowa.
https://wiadomosci.wp.pl/w-niemieckim-miescie-przyjeli-3000-uchodzcow-teraz-mowia-stop-6211663262046337a
W niemieckich miastach coraz większe zamieszanie
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-francja-2017/korespondencje/news-muzulmanie-to-wielki-problem-francji,nId,2389361
Muzułmanie stają się też coraz większym problemem Francji
A także Belgii, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii i Włoch. Również USA i Filipin.
Nie chcemy takich sytuacji w Polsce. Ewolucji ku zamieszkom, zamachom, wojnie domowej w naszym kraju. Dlatego daj spokój propagowaniu islamu. Ta propaganda jest skazana na niepowodzenie. Choćby z powodu docierających ze świata informacji nie tylko o licznych zamachach, egzekucjach i gwałtach dokonywanych przez dżihadystów, ale i o nietolerancji islamu dla innych wiar i ateistów. W Indonezji, Pakistanie i Egipcie podpalane są chrześcijańskie świątynie. W krajach islamskich często strzela się do innowierców i codziennie brutalnie prześladuje się na różne sposoby. Dlatego w Europie islam nigdy nie powinien się przyjąć. Wszyscy zdrowo myślący, nie otumanieni "poprawnością polityczną" Europejczycy przeciwstawią się takim jak Ty propagatorom islamu w sposób bardzo zdecydowany.
|
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Dodane dnia 20.01.2018 14:28 |
|
|
Bernadetta33 napisał/a:
A to po co? Po co ten wpis z adnotacją u dołu, że "Prawda jest w Koranie?" To jakaś agitacja, czy żale człowieka, który sam nie wie czego chce.
I nie podoba mi się ciągłe nawiązywanie do Koranu. Źle mi "pachnie".
Był czas, że Pan Paweł Kowalczyk wręcz nam "nakazywał":
http://www.poezja-polska.pl/fusion/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=1793
;)
|
Autor |
Bernadetta33
Użytkownik
Miejscowość: inna
Data rejestracji: 28.12.14 |
Dodane dnia 20.01.2018 13:59 |
|
|
A to po co? Po co ten wpis z adnotacją u dołu, że "Prawda jest w Koranie?" To jakaś agitacja, czy żale człowieka, który sam nie wie czego chce.
I nie podoba mi się ciągłe nawiązywanie do Koranu. Źle mi "pachnie". |
|
Autor |
Saint Germaine
Użytkownik
Miejscowość: Polska
Data rejestracji: 22.05.17 |
Dodane dnia 19.01.2018 15:11 |
|
|
Człowieku a ktoś ich zapraszał do Europy?Ciebie do GBR w lektyce nieśli?
Nie żal czasu na wypisywanie takich pierdół?
Z jednym się zgadzam skoro ci mistrzowie elyty władzy tak chętnie łażą z krzyżem deklarują wiarę w nauki Jezusa siadają w pierwszej ławce w kościele tuż przy ambonie a drą mordy że uchodźców nie przyjmą ( imigranci to inna bajka) to tak naprawdę mają w dupie wiarę i wszystko robią na pokaz.I nie dotyczy to wyłącznie ekip rządzących. |
|
Autor |
abirecka
Użytkownik
Dodane dnia 19.01.2018 12:40 |
|
|
Nowego lądu to pan nie odkrył. Już pisała, i to wielokrotnie, o tym Nelly Sachs (1891-1970): niemiecka Noblistka, żydowska uciekinierka, pacyfistka
http://www.poezja-polska.pl/fusion/readarticle.php?article_id=40130
|
Autor |
Przypowiesc europejska |
pawel kowalczyk
Użytkownik
Miejscowość: Stansted
Data rejestracji: 20.06.07 |
Dodane dnia 19.01.2018 11:18 |
|
|
Ludzie mieszkajacy w dzisiejszej Polsce wiedza lepiej ode mnie, ze Polska od jakiegos czasu przyciaga coraz wieksze rzesze obcokrajowcow. Wietnamczycy, Romowie, Czeczency, Ukraincy, Syryjczycy to tylko piec narodowosci, ktore wiekszosc doroslych Polakow jest w stanie wymienic jednym tchem. Jestem pewien ze tych "rzesz" jest wiecej.
Pisze te krotka "przypowiesc" dlatego ze osobiscie, tu w Wielkiej Brytanii, odnalazlem sie w sytuacji takiego wlasnie Roma, Ukrainca czy nawet Wietnamczyka.
Pisze ta "przypowiesc" poniewaz wiem jak z tym problemem moze sie czuc przecietny Polak i co najwazniejsze: wiem jak sie czuje obcokrajowiec.
Analiza punktow widzenia osoby urodzonej w danym kraju i osoby do tego kraju przybywajacej wypelnila by wiele stron ksiazki na taki temat.
Ja chcialbym Panstwu tylko przypomniec ze w Biblii jest napisane: "...traktujcie godnie obcokrajowca zyjacego miedzy wami i w dniu odpoczynku on tez ma prawo odpoczywac...".
A w Koranie jest napisane: "...ziemia jest wlasnoscia Pana Boga..."
Ta "przypowiesc" jest tylko i wylacznie punktem widzenia osoby, ktora obejrzala obie strony medalu. Jako ze sam w Polsce nie zyje nie mam prawa nikogo w Polsce pouczac.
PRAWDA JEST W KORANIE |
|