Autor |
RE: APEL GÓRALA |
IRGA
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 04.02.09 |
Dodane dnia 22.06.2010 16:50 |
|
|
Domagam się powrotu GÓRALA BAGIENNEGO. Góralu, czy Ci nie żal? WRACAJ! Irga
|
|
Autor |
kozienski8
Użytkownik
Miejscowość: Obidza
Data rejestracji: 03.07.08 |
Dodane dnia 22.06.2010 16:47 |
|
|
Jerzy Brawo i o to chodzi, też ciepło wspominam wymienionych, odezwijcie się chłopaki,
Wojtek, nie chodzi tylko o wiersze , chodzi o LUDZI, ..wiesz jak szybko odchodzą,,
Bronek z Obidzy |
|
Autor |
Wojciech Roszkowski
Użytkownik
Miejscowość: Tykocin
Data rejestracji: 22.12.07 |
Dodane dnia 22.06.2010 16:43 |
|
|
Bronku - być może czasem po prostu następuje zmęczenie materiału. Zresztą w poszczególnych przypadkach przyczyny czasowej lub stałej nieobecności mogą być różniste.
JBZ - pewnie każdy z nas mógłby wymienić kilka nicków, których nowe wiersze chętnie by przeczytał. |
|
Autor |
Jerzy Beniamin Zimny
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 23.07.08 |
Dodane dnia 22.06.2010 16:38 |
|
|
Jak już mówimy o zaginionych, to bardzo mi brak wierszy Neprijatela To moim skromnym zdaniem, największy talent jaki pojawił się na PP. Świetny poeta z Prudnika. Także Umorusany.
JBZ. |
|
Autor |
kozienski8
Użytkownik
Dodane dnia 22.06.2010 16:35 |
|
|
Tajemniczy się robisz Wojtku, takim Cię jeszcze nie znałem, no ale Poeta z Ciebie całą gębą, ( patrzcie wierszyk) serio gadam dotarły w góry wieści o Twoich sukcesach, tym bardziej mnie cieszy że to i moja zasługa, razem się uczyliśmy, Ty kapeczkę wcześniej, ale jednak, dzięki w imieniu chłopaków za wsparcie, jakby i Tobie, nie zapomnimy, graba stary))
Bronek z Obidzy |
|
Autor |
Wojciech Roszkowski
Użytkownik
Dodane dnia 22.06.2010 16:30 |
|
|
Ba, na bagnach tylko żmije,
które jest łatwiej omijać
niż syndrom Stendhala brzydki.
Być może dostał pokrzywki?
;)
czy chcesz powiedzieć że to tylko wazelina co napisałem - interpretację pozostawiam czytelnikom, jednakowoż myślę, że niekoniecznie o to mi chodziło :)
|
|
Autor |
kozienski8
Użytkownik
Dodane dnia 22.06.2010 16:23 |
|
|
Serwus Wojtek, Ty tak serio czy chcesz powiedzieć że to tylko wazelina co napisałem, ale jak Cię znam, chyba nie, a skoro o takich niepokojach pisał Jacek, tym bardziej wezwać i szukać się go godzi, może On biedny też na tych bagnach....
Bronek z Obidzy |
|
Autor |
Wojciech Roszkowski
Użytkownik
Dodane dnia 22.06.2010 16:18 |
|
|
Góralu z Obidzy - ja tam nie wiem, ale mi się widzi, że w gruncie rzeczy nic w przyrodzie nie ginie, jeno zmienia właściciela. Dla poprawienia humoru zacytuję znakomity wiersz wspomnianego Jacka Józefczyka:
Diagnoza
Salus aegroti suprema
lex; relaks można na potem,
więc gdy mnie czasem tu nie ma,
to tylko lęk przed nawrotem
pokrzywki. Długo szukałem
przyczyn. Medyków nie zliczę.
Aż wyszło czarno na białym
w renomowanej klinice.
Profesor rzekł: To dość rzadki
przypadek. W karcie rozwinę.
Wyssał pan wraz z mlekiem matki
alergię na wazelinę;
a wazelina, jak żmija,
może z nóg zwalić człowieka.
Trzeba obydwie omijać,
omijać - i to z daleka! |
|
Autor |
APEL GÓRALA |
kozienski8
Użytkownik
Dodane dnia 22.06.2010 15:55 |
|
|
"Cóś mnie zablokowało i przez ten czas nie zaglądałem nawet na pp. No, prawie... Ale szturchnijcie mnie jeszcze ze dwa razy i może, do cholery, wrócę do życia, choćby tego wirtualnegO... a dalej było jeszcze gorzej....
"No, kurde, ale ze mnie kutafon..."
Takie słowa, nie bezpośrednio, ale adresowane do mnie i autora Smoków, dotarły do naszych uszu, napisał je wołając o SZTURCHNIĘCIE, znany nam dobrze Góral z bagien, jako i ja mienię się góralem, przejść obok tego obojętnie nie mogę, nie szturchnąwszy, a i Wy pewnie dopomożecie w tym aby rzeczony Bieszczadzki pustelnik pojawił się wszem i wobec i słowem wyjaśnienia rzucił. Wzywam też do powrotu na nasz niewinny poligon i Jacka Józefczyka, mieszkańca pogranicza bieszczadzkiego, który też, był jakiś czas temu zaginął. Proszę także pozostałych przy czynnym życiu portalowych poetów o zgłaszanie listy zaginionych, z poważaniem, bronek z Obidzy
Bronek z Obidzy |
|