Daniel - jaka konkurencja? z tego co widziałam obstawiłeś maj:)
i mi tu elitarnie...czasnę:P
miejsca zawsze mamy ograniczone, taki jest walor bądź taka wada w przypadku gospodarstw agroturystycznych.
prawdą jest, że dom szybko mi się zapełnia, ale i zawsze mam listę rezerwową. ponad to, jak ktoś chce z nami się powłóczyć po okolicach, poczytać, posłuchać...zawsze może znaleźć na własną rękę nocleg w okolicy:) domów, kwater sporo.
zapraszam więc:)
Nieza - ba:)
Rena , ty jesteś chyba najmroczniejszą postacią tej strony.
Zima na całego, czas dorzucić do kominka:)
Co prawda czasu jeszcze sporo, ale...jest już data kolejnego spotkania - długi weekend czerwcowy, a dokładnie:
3-6 czerwiec 2010
w związku z tym, że w Beskidach - byliśmy, w Świętokrzyskich - byliśmy, jeziora poniekąd też mamy zaliczone...
więc tym razem postawiliśmy na inny zakątek Polski, niemniej równie atrakcyjny jak wszystkie poprzednie.
niestety jego walory są doceniane przez setki osób, dlatego rezerwacja jak i zaliczka, aby zatrzymać miejsce, była kosmicznie wczesna!
zatem nasze nowe miejsce to nic innego jak Karpacz, a dokładniej jego bliska okolica -
Zachełmie
- miejscowość spokojna, dla pragnących wypoczynku w ciszy i kontakcie z wyjątkowo bogatą naturą. my dodamy poetycką aurę :)
nasz dom, to Gospodarstwo agroturystyczne "Wiśniowy sad"
cena noclegu: 35 zł za dobę, w naszym przypadku x3
niestety i tym razem liczba miejsc jest mocno ograniczona.
dom mieści tylko 20 osób.
co w planach...
ano w planach sporo. oby pogoda dopisała:)
- wyprawa do Skalnego Miasta
-"Western City", gdzie o ile wszyscy obecni się zgodzą, jest możliwość zamówienia stołu biesiadnego
- Szklarska Poręba
- Zamek Chojnik
dodatkowo, jak już zwyczaj nakazuje będą konkursy poetyckie
( oby tym razem nie pomieszać w dyplomach :P)
Sztandarowy temat tej imprezy to: Wiersz z duchem gór schowanym w środku
oraz konkurs na gniota prosto z gór - a co:P
co dalej...
dalej o ile wszystko pójdzie zgodnie z założeniami...
- sesja w plenerze. tu przypominam o dwóch epokach - gotyk bądź renesans. ( szczegóły jak na razie tayemnycą:)
- warsztaty teatralne ( po ostatnim zjeździe warsztaty wchodzą do stałego punktu programu) Prowadzący pewnie się cieszą:)
- sztuka. ale o tym jak na razie cicham:)
Dokładny program bliżej wyjazdu.
Zatem, szykować się, potwierdzać rezerwacje, nabierać siły, pisać wiersze:)
Komitet zaprasza:)
Rena , ty jesteś chyba najmroczniejszą postacią tej strony.