Nasze fatum " ruszaj z bogiem " -
takie obojętne wakacje
na znerwicowanej od polskich ciał Syberii
Tymczasem cenzura wciąż staje w zawody
o królestwo idei
purytańską prawdę
bądź nagą moralność
Wbito jej narodowe niebo w ciemię języka -
zapadły się tak krzyże jak pokolenia
Bóg z ludzkiej rzeczy stworzony został
na kształt i podobieństwo tej okrutnej prawdy
na języku grzeszni bohaterowie
podzielili się po równo
wszystkimi pomyłkami
Piotr Paschke
Dodane przez Piotr Paschke
dnia 30.09.2007 08:43 ˇ
4 Komentarzy ·
598 Czytań ·
|