Nie nam pisane
nie nam
My nie winni
za nasze
Zawsze pomijani
chociaż zawsze znośni
w przenośni
nasze to zapamiętałe
Będziemy
my pominięci w słowniku
trwalsi niż nasze chęci
wreszcie czytelni dla niepiśmiennych
My uczeni jakości za wszelką cenę
która morderczynią zbyt doskonałą
nawet dla naszych zahibernowanych długopisów
mrożonych maszyn do pisania
ślepych oczu komputerów
My
znaczeni
przez znaczenia
Więc nie wódź nas na pokuszenie
następnym następstwem głosek
Do szuflady
tylko do szuflady
Gawiedź milczy
czytując odrazki
Dodane przez Piotr Paschke
dnia 20.07.2007 09:15 ˇ
2 Komentarzy ·
755 Czytań ·
|